Novinky a rady
Co jíst při nemoci, aby vám bylo brzy lépe?
Při nemoci tělo bojuje na plné obrátky. Horečky, únava a záněty zvyšují energetické nároky, zatímco chuť k jídlu často klesá. Právě tehdy je ale strava jedním z vašich nejsilnějších spojenců – správné jídlo vám může pomoci zkrátit dobu nemoci, zmírnit příznaky a podpořit regeneraci.
Jakou čokoládu používáme a proč je tak lahodná?
Belgie je vyhlášena svou kvalitní čokoládou, takže bylo jasné, že dodavatele budeme hledat právě tam. V současné době jsou v Belgii 3 hlavní výrobci čokolády a Racio ji odebírá od společnosti Belcolade. Jde o nejmladšího a nejmenšího hráče na belgickém trhu. Společnost je stále vlastněna původní rodinou zakladatelů a vznikla až v roce 1988. O to víc se však musela snažit, aby se prosadila. Právě proto se soustředí na inovace a výrobu na míru svým zákazníkům.
8 tipů, jak zvládnout podzimní únavu
Podzim je často spojen s pocitem únavy a poklesem energie. Mění se počasí, dny jsou kratší a kvůli změnám teplot také zažíváme větší nápor na náš imunitní systém. Jak si tedy v tomto období udržet stabilní hladinu energie a předejít podzimnímu splínu? Pomůže vám vyvážená strava - klíčové je zařadit do jídelníčku potraviny, které podporují trvalý přísun energie, zlepšují trávení a zvyšují imunitu.
Proč by vláknina neměla chybět ve vašem jídelníčku?
Vláknina je nezbytnou složkou zdravé a vyvážené stravy. Přestože ji naše tělo nedokáže plně strávit, hraje klíčovou roli v mnoha tělesných funkcích a má zásadní vliv na naše celkové zdraví. Poradíme vám, jak si podíl vlákniny v jídelníčku ohlídat!
Rychlé a vyvážené svačinky pro školáky: inspirace na každý den
Začátek školního roku je tu a s ním přichází i každodenní příprava svačinek pro děti. Jak ale zajistit, aby svačina byla nejen chutná, ale i vyvážená a zdravá? Máme pro vás tipy na rychlé a jednoduché svačinky, které vaše děti zaručeně ocení.
Víte, jaký je rozdíl mezi “pravou čokoládou” a “kakaovou polevou”?
Hlavní rozdíl je v obsaženém tuku. Pravá čokoláda obsahuje kakaové máslo a v kakaové polevě je tento nahrazen jiným rostlinným tukem.
Chystáte se kempovat? Víme, jak vyřešit pečivo
Plánujete strávit nějaký čas v přírodě a přemýšlíte, jak si poradit s jídlem?
Při kempování jsou trvanlivé produkty k nezaplacení. Jsou praktické, snadno je sbalíte a dlouho vydrží. Ty od RACIO mají navíc jednoduché složení, takže nemusíte dlouze zkoumat ingredience na obale ani se bát o své zažívání. A ty pufované jsou taky lehké z pohledu váhy, takže se na výletě nepronesou.
Proč do jídelníčku zařadit kvásek?
Kvásek a kvašené produkty se v posledních letech těší stále větší oblibě. A není divu! Tyto potraviny mají totiž celou řadu benefitů - pojďme se na ně podívat.
10 tipů jak si vychutnat plátky Finn Crisp
Křehké plátky Finn Crisp jsou díky své chuti nesmírně univerzální a pochutnat si na nich můžete na stovky způsobů! Pojďme se pro začátek podívat alespoň na 10 nápadů.
Finn Crisp: ochutnejte tradiční křehké plátky z Finska
Když Finn Crisp poprvé rozbalíte, zaujme vás, jak jsou tenké a křehké. Za tímto pečivem toho ale je mnohem víc. A protože máme velkou radost, že tyto křehké plátky můžeme nově distribuovat na český trh, chtěli bychom vám je trochu lépe představit
Knäckebroty - proč si je zamilujete?
Ještě křupavější, ještě chutnější. Ale stále poctivé a vždycky po ruce. Takové jsou nové knäckebroty Racio, které jsme letos uvedli na trh. Už jste si je oblíbili? Nebo si k nim cestu ještě hledáte? Pojďme si je trochu představit.
Knäckebroty na cestě kolem světa - inspirujte se
Knäckebroty jsou oblíbené křupavé plátky, které dovážíme na český trh už přes 20 let. Jsou chutné, zdravé a nesmírně univerzální. Pojďte se o tom přesvědčit sami. Vytipovali jsme pro vás chutné kombinace z různých zemí po celém světě. Vyrazte s námi na gastronomickou cestu!
Jaký byl vývoj RACIO knäckebrotů? Pojďte s námi zavzpomínat
Kdo by neznal knäckebroty - tradiční křupavé chlebíčky, které jsou vždycky po ruce. Značka RACIO je na trh uvedla už v roce 2000 a své místo mají ve stovkách tisíc domácností.
Věděli jste ale, že původně pochází ze Skandinávie? Pojďte se s námi podívat na historii výroby tradičních knäckebrotů a vztahu značky RACIO a knäckebrotů. Nezapomeňte dočíst až do konce, čeká tam na vás totiž novinka.
Nový a ještě jednodušší RACIO klub
V letošním roce jsme pro vás zjednodušili fungování našeho Racio klubu. Dárky zdarma tak můžete získávat ještě snadněji.
Co je zdravý talíř a jak podle něj jíst?
Slyšeli jste už pojem zdravý talíř? Tento obrázek vám má usnadnit přípravu jídla a nasměrovat vás k těm nejvhodnějším poměrům jednotlivých potravin na talíři. Zeptali jsme se proto nutriční terapeutky Petry Kuřátkové, jak to vlastně správně přeložit do praxe - aneb co si z toho vzít pro sebe.