Na připravu polévky potřebujeme:

  • 200 g hrachu
  • voda
  • cibule na kostičky
  • drcený česnek
  • sůl
  • majoránka
  • naťová cibulka nebo pažitka
  • na rýžový svitek /omeletu/:
  • 2 vejce, 4 lžíce rýžových vloček, sůl

Hrách propláchneme a namočíme do hrnce nejméně na 2 hodiny. Hrách uvaříme do měkka a poté rozmixujeme, přidáme majoránku, osmaženou cibulku na oleji, sůl a drcený  česnek.

Rýžový svitek
Rozšleháme vejce se špetkou soli, přidáme namočené rýžové vločky a vše vymícháme dohladka. Směs nalijeme na suchou rozpálenou pánev a po obou stranách upravíme. Horkou omeletu svineme a po vychladnutí nakrájíme na tenké svitky. Zdobíme na talíř s polévkou a sypeme naťovou cibulkou či pažitkou. Podáváme s chlebíčky Racio.