Kulihráškova polévka
Jemná krémová polévka ze zeleného hrášku s chutí jako z pohádky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept.
Na připravu polévky potřebujeme:
- 200 g hrachu
- voda
- cibule na kostičky
- drcený česnek
- sůl
- majoránka
- naťová cibulka nebo pažitka
- na rýžový svitek /omeletu/:
- 2 vejce, 4 lžíce rýžových vloček, sůl
Hrách propláchneme a namočíme do hrnce nejméně na 2 hodiny. Hrách uvaříme do měkka a poté rozmixujeme, přidáme majoránku, osmaženou cibulku na oleji, sůl a drcený česnek.
Rýžový svitek
Rozšleháme vejce se špetkou soli, přidáme namočené rýžové vločky a vše vymícháme dohladka. Směs nalijeme na suchou rozpálenou pánev a po obou stranách upravíme. Horkou omeletu svineme a po vychladnutí nakrájíme na tenké svitky. Zdobíme na talíř s polévkou a sypeme naťovou cibulkou či pažitkou. Podáváme s chlebíčky Racio.