Knäckebrot s hummusem z červené řepy
Rychlá svačinka nádherné barvy z červené řepy. Pochutnáte si jen tak v práci, po cvičení nebo při televizi.
Potřebujeme:
- 250g uvařené cizrny
- 125g červené řepy (tu si můžeme upéct nebo použít sterilovanou)
- 1 větší stroužek česneku
- 1/4 citronu
- 30g tahini (sezamová pasta)
- 20ml kvalitního olivového oleje
- sůl, pepř
- 1x balení Knäckebrot žitný
- nakrájenou zeleninu (okurku/mrkev/celer)
- sezamová/lněná nebo dýňová semínka
Postup:
Cizrnu spolu s červenou řepou dáme do mixéru, přidáme tahini, rozmačkaný stroužek česneku, citronovou šťávu, olivový olej a rozmixujeme na hladkou hmotu. Ochutnáme, dochutíme kořením, solí, případně citrónem a necháme alespoň 20 minut odležet v chladničce. Hummus podáváme na knäckebrotu pokapaný olivovým olejem a posypaný semínky.