Potřebujeme:

  • 250g uvařené cizrny
  • 125g červené řepy (tu si můžeme upéct nebo použít sterilovanou)
  • 1 větší stroužek česneku
  • 1/4 citronu
  • 30g tahini (sezamová pasta)
  • 20ml kvalitního olivového oleje
  • sůl, pepř
  • 1x balení Knäckebrot žitný
  • nakrájenou zeleninu (okurku/mrkev/celer)
  • sezamová/lněná nebo dýňová semínka

Postup:

Cizrnu spolu s červenou řepou dáme do mixéru, přidáme tahini, rozmačkaný stroužek česneku, citronovou šťávu, olivový olej a rozmixujeme na hladkou hmotu. Ochutnáme, dochutíme kořením, solí, případně citrónem a necháme alespoň 20 minut odležet v chladničce. Hummus podáváme na knäckebrotu pokapaný olivovým olejem a posypaný semínky.