Zapečená ryba s bramborovou kaší a krustou
Zdravý recept přímo z Anglie. Zapečená ryba s čepicí z bramborové kaše - vynikající tip na chutný oběd.
Zapečená ryba s kaší RACIO
4 porce
- 800 g brambor
- 2 žloutky
- 2 lžíce zakysané smetany
- 300 g filetů mořských ryb
- 250 g vyzrálých rajčat
- 200 g listového špenátu
- 5 plátků žitného knäckebrotu Racio
- 50 g olivového oleje
- 60 g strouhaného sýra
- máslo na vytření formy
Postup:
- Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo šestiny a uvaříme doměkka. Brambory scedíme a přes jemné síto je propasírujeme do mísy. Když trochu zchladnou, přimícháme smetanu se žloutkem a podle chuti přisolíme.
- Špenát důkladně opláchneme, krátce spaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou.
- Rajčata opláchneme a nakrájíme na plátky.
- Zapékací mísu vytřeme máslem a na dno rozetřeme polovinu kaše, na ní rozložíme listy salátu, potom přidáme rybí maso rozkrojené podle tvaru formy. Osolíme a zakryjeme plátky rajčat
- Rajčata zakryjeme zbylou kaší, posypeme směsí drceného knäckebrotu Racio, sýra a olivového oleje. Naplněnou formu vložíme do trouby nahřáté na 165°C a pečeme cca 40 minut. Doba přípravy: asi 80 minut