Velikonoční nádivka
Slavnostní nádivka ve zdravé variantě. Ozvláštnite si Velikonoce tímto originálním receptem.
- 6 plátku žitného knäckebrotu Racio
- 150 ml mléka
- 3 vajíčka
- 150 g šunky
- hrst petrželky, pažitky a libečku
- muškátový květ
- pepř
- olivový olej
- česnek
Postup:
Knäckebroty rozdrťte v mixéru a zalijte mlékem s rozkvedlanými žloutky, se špetkou muškátového květu a mletého pepře. Po 5 minutách vše rozmělněte na kaši a vmíchejte šunku pokrájenou na kostičky, sekané bylinky, třený česnek, olej podle potřeby a nakonec zlehka zašlehejte tuhý sníh z bílků. Směs rozetřete do pekáčku a zapékejte asi 15 minut, aby se na povrchu vytvořila kůrka.