
Těstovinový salát s italskou zálivkou
Ingredience:
na těstoviny:
- 100 g oblíbených těstovin
- hrst cherry rajčátek
- 50 – 70 g cizrny (uvařená nebo z plechovky)
- černé olivy
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička maďarské papriky
- sůl a pepř
na zálivku:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky oregána
- 1 lžíce jablečného octa
- trocha vody
- 1 lžička javorového sirupu
Postup:
Jako první si připravíme cizrnu. Předehřejeme si troubu na 175°C. Cizrnu pořádně opláchneme, to pomůže k lepšímu trávení, dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a přidáme sůl, pepř a papriku. Pořádně promícháme a dáme do trouby na asi 25 minut. Mezitím si dáme do osolené vody vařit těstoviny, pak si nakrájíme rajčátka a olivy. Nakonec si ještě připravíme zálivku. Jednoduše jen smícháme oregáno, olej, ocet, javorový sirup a trošku vody. Hotové těstoviny propláchneme studenou vodou a v misce promícháme se zálivkou. Následně přidáme rajčata, cizrnu a olivy. Jako přílohu jsem ještě zvolila baby špenát a avokádo. Na svačinku pak kiwi nebo jiné oblíbené ovoce a Racio Free style s příchutí popcornu. Skvělý a zdravý oběd do práce nebo do školy.