Středomořské plněné okurky
Rajčata, feta, oregano - přímořské chutě u vás doma. Připravte si tuto svěží a barevnou svačinu již do pár minut.
Množství: na cca 15 ks
Suroviny:
- 2 okurky
- ½ malé červené cibule, nakrájené najemno
- ½ červené papriky, nakrájené najemno
- 1 rajče, jen dužina, nakrájená najemno
- 1/8 hrnku černých oliv, nakrájených
- ¼ lžičky sušeného oregána
- 1/8 hrnku sýru feta, nadrobeného
- ¼ hrnku petrželky, nasekané
- šťáva z 1 citronu
- ½ lžíce citronové kůry
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl
- Pepř
Postup:
V míse vše mimo okurek smíchejte. Okořeňte solí a pepřem dle chuti. Okurky oloupejte ve střídavých pruzích. Odkrojte konce okurek. Okurky nakrájejte na špalíčky vysoké asi 4 cm. Vydlabejte vnitřek a naplňte připravenou směsí.