Racio žemlovka - nežemlovka
Pokud máte rádi sladké nákypy tento recept je ideální volbou. Šťavnatá žemlovka se skořicovým cukrem rozvoní vaši kuchyni.
Suroviny:
- 1 balení Racio chlebíčků
- 6 ks jablek
- 250 g tvarohu
- 2 vajíčka
- 3 PL medu
- hrst rozinek
- skořice mletá
- 1/2 citrónu
Postup:
- Jablka očistíme, nastrouháme, přidáme 2PL medu, omyté rozinky, šťávu z citronu, 1ČL skořice a promícháme.
- Tvaroh rozmačkáme vidličkou, přidáme 1PL medu, žloutky a promícháme.
- Do menšího plechu poklademe Racio chlebíčky.
- Na chlebíčky rozetřeme jablečnou směs a poklademe další vrstvu chlebíčků.
- Potřeme tvarohovou směsí a odložíme na 15 minut, aby chlebíčky nasákly šťávu, zapneme troubu na 200 °C.
- Bílky vyšleháme na tuhý sníh, natřeme na tvaroh, posypeme skořicí nebo kakaem a dáme zapéct na 5-10 minut.
Zdroj: Renáta Beňová - www.dobrotyodrenaty.sk
V galerii nejsou žádné fotografie