Suroviny:

  • 1 balení Racio chlebíčků
  • 6 ks jablek
  • 250 g tvarohu
  • 2 vajíčka
  • 3 PL medu
  • hrst rozinek
  • skořice mletá
  • 1/2 citrónu

Postup:

  1. Jablka očistíme, nastrouháme, přidáme 2PL medu, omyté rozinky, šťávu z citronu, 1ČL skořice a promícháme.
  2. Tvaroh rozmačkáme vidličkou, přidáme 1PL medu, žloutky a promícháme.
  3. Do menšího plechu poklademe Racio chlebíčky.
  4. Na chlebíčky rozetřeme jablečnou směs a poklademe další vrstvu chlebíčků.
  5. Potřeme tvarohovou směsí a odložíme na 15 minut, aby chlebíčky nasákly šťávu, zapneme troubu na 200 °C.
  6. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, natřeme na tvaroh, posypeme skořicí nebo kakaem a dáme zapéct na 5-10 minut.

Zdroj: Renáta Beňová - www.dobrotyodrenaty.sk