Polévka z rajčat a černých fazolí
Lahodná krémová polévka ze zralých rajčat a chutných fazolí - poradíme vám jak na to již v pár krocích.
Na přípravu potřebujeme:
- 10 sušených rajčat (ne nakládaných v oleji)
- 1 šálek vařící vody
- 2 jemně nasekané cibulky
- 3 drcené stroužky česneku
- ¼ lžičky chilli
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/3 šálku vody
- 1 konzerva sekaných rajčat
- 2 malé konzervy černých fazolí
- zakysaná smetana
- Racio Cornies
Postup
Přelijte sušená rajčata vařící vodou a nechte odstát. Na oleji osmahněte cibulku, česnek a chilli. Míchejte asi 5 minut, než cibulka zprůhlední. Přidejte kmín, vodu a rajčata. Přikryjte pokličkou a vařte asi 5 minut. Přidejte fazole včetně šťávy a pokračujte ve vaření, občas promíchejte. Osušte zalitá sušená rajčata a nasekejte je na kousky. Přidejte je do polévky a vařte dalších asi 10 minut, dokud nezměknou. Polévku lehce rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby nebyla úplně hladká. Pokud je polévka příliš hustá, zřeďte vodou a chvíli znovu prohřejte. Podávejte posypané nalámanými kousky Cornies a se lžičkou zakysané smetany.