Jahodová pěna s rýžovými chlebíčky
Nevíte si rady co nachystat na nedělní odpoledne jako sladkou tečku za obědem? Vyzkoušejte recept na lahodnou jahodovou pěnu.
SUROVINY NA 5 PORCÍ
- 1 balení Polomáčených rýžových nebo pšeničných chlebíčků s jogurtovou polevou
- 250 g čerstvých jahod
- 250 ml smetany ke šlehání
- 4 lžíce zakysané smetany
- 150 g jahodového džemu
- ½ balení cukrářského červeného želé
POSTUP
Ponorným mixérem rozmixujeme nahladko polovinu čerstvých jahod s džemem, směs smícháme se zakysanou smetanou a vmícháme vyšlehanou smetanu. Vznikne chutná, lehká pěna, kterou nalijeme do misek a napícháme do ní nalámané kousky Polomáčených chlebíčků s jogurtovou polevou, se kterými pěnu vyjídáme. Přidáme zbývající čerstvé jahody nakrájené na kousky. Dekorujeme nakrájeným cukrářským červeným želé připraveným podle návodu na obale.