Cheesecake s jahodami
Narozeninová oslava nebo pohoštění pro návštěvy - tento dort chutná báječně a rozhodně okouzlí.
4 porce. Doba přípravy: cca 60 minut
Cheescake s jahodami RACIO
Potřebujeme
Korpus:
- 1 balení Raciolky mléčno-kakaové Racio
- 25 g másla
Náplň:
- 200 g krémového sýra
- 50 g cukru krupice
- 1 vejce
- ½ vanilkového lusku
- 20 g zakysané smetané
Poleva:
- 20 g zakysané smetany
- 5 g práškového cukru
Zdobení:
- čerstvé jahody
Postup:
- Raciolky rozdrtíme v mixéru nástavcem na sekání. Poté přidáme změklé máslo a pečlivě smícháme. Tuto směs vtlačíme na dno formy, v které budeme dortík péct.
- Krémový sýr vyšleháme s krystalovým cukrem, přidáme vejce, obsah vanilkového lusku a zakysanou smetanu. Směs poté nalijeme na korpus do formy.
- Pečeme ve vodní lázni (forma musí být ponořená jen do 1/3) při teplotě 160 °C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110 °C a pečeme dalších 30 minut.
- Dortík necháme vychladnout a vychladit asi 3 hodiny v chladničce. Navrch vlijeme zakysanou smetanu smíchanou s práškovým cukrem. Nakonec dozdobíme čerstvými jahodami ozdobně nakrájenými na plátky.