Začínáme ve Skandinávii - švédský knäckebrot s lososem

Odsud totiž knäckebroty původně pochází a v domácnostech si je tam pečou podobně jako my chleba. Díky svému složení a způsobu výroby, je knäckebrot známý svou dlouhou trvanlivostí a schopností udržet si křupavost.

Připravte si obložený knäckebrot na švédský způsob

Ingredience:

• Knäckebroty Racio
• Uzený losos, nakrájený na tenké plátky
• Bílý jogurt nebo smetana
• Čerstvý kopr, nasekaný
• Citronová šťáva
• Černý pepř

Postup:

Na knäckebrot rovnoměrně rozetřete bílý jogurt nebo smetanu.
Přidejte plátky uzeného lososa.
Posypte čerstvým koprem a zakápněte citronovou šťávou.
Dochutíte černým pepřem a ihned podáváte.

Itálie – Caprese knäckebrot

Ingredience:

• Knäckebroty Racio
• Čerstvá mozzarella, nakrájená na plátky
• Zralá rajčata, nakrájená na plátky
• Čerstvá bazalka
• Olivový olej
• Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup:

Na knäckebrot rovnoměrně rozložte plátky mozzarelly a rajčat.
Přidejte listy bazalky a pokapejte olivovým olejem.
Osolte a opepřete dle chuti a podávejte jako osvěžující snack.

Mexiko – Salsa knäckebrot

Ingredience:

• Knäckebroty Racio
• Zralé avokádo, rozmačkané
• Cherry rajčátka, nakrájená na malé kousky
• Čerstvý koriandr, nasekaný
• Limetková šťáva
• Sůl a chilli vločky

Postup:

Avokádo rozmačkejte a smíchejte s rajčátky a koriandrem.
Přidejte limetkovou šťávu a ochuťte solí a chilli vločkami.
Salsu rovnoměrně rozetřete na knäckebroty.

Střední Východ – Hummusový knäckebrot

Ingredience:

• Knäckebroty Racio
• Hummus
• Mletá sladká paprika
• Koriandr nebo petržel, nasekaný
• Olivový olej

Postup:

Knäckebroty potřete vrstvou hummusu.
Posypte mletou paprikou a koriandrem nebo petrželí.
Pokapejte olivovým olejem a podávejte.

Amerika – PB&J knäckebrot

Ingredience:

• Knäckebroty Racio
• Arašídové máslo
• Jemný džem (ideálně jahodový nebo malinový)
• Banán, nakrájený na plátky

Postup:

Knäckebrot potřete arašídovým máslem.
Přidejte vrstvu džemu a plátky banánu.

Knäckebroty jsou jako dělané na různé kulinářské experimenty. Právě jejich univerzálnost, praktičnost a dlouhá trvanlivost z nich dělá ideální svačinu pro jakoukoli příležitost. Ať už se rozhodnete pro kterýkoliv z receptů uvedených výše, nebo se budete inspirovat vlastními chutěmi, přejeme vám dobrou chuť!