Zázvor

Zázvor je vyhlášený pro své protizánětlivé vlastnosti. Skvěle se hodí k dochucování jídel a osvědčenou klasikou je také zázvorový čaj, který můžete podávat s medem a citronem. Doslova ucítíte, jak vám celé tělo prohřeje. 

Cibule a česnek

Oba druhy zeleniny obsahují látky s antivirovými a antibakteriálními vlastnostmi, což může být v zimě obzvláště prospěšné pro udržení imunitního systému.

Horká polévka

Teplé polévky by v jídelníčku měly mít svoje stále místo, jsou totiž vynikajícím způsobem, jak se opravdu zahřát. Kromě toho do nich šikovně “propašujete” různé druhy zeleniny, masa a obilovin a můžete tak doplnit spoustu vitamínů. 

Batáty a kořenová zelenina 

Sladké brambory i kořenová zelenina potřebují k trávení více energie, což zvyšuje tělesnou teplotu. Sladké brambory mají vysoký obsah vitaminu A, vitaminu C a draslíku. 

Ovesné vločky

Také taková kaše z ovesných vloček vás ráno krásně prohřeje. Vločky jsou navíc bohaté na vlákninu a komplexní sacharidy, které dodají potřebnou energii. 

Ořechy a semena

Jsou plné zdravých tuků, bílkovin a vlákniny. A právě tyto látky pomáhají udržet teplo v těle a ještě vás na dlouho zasytí. 

Nezapomínejte na vodu 

Jednoduchým způsobem, jak v zimě udržet tělo v teple, je pít teplé čaje. Voda je pro tělo nesmírně důležitá a je potřebná pro to, aby správně fungovalo. Naopak dehydratace způsobuje pokles tělesné teploty, což může vést k podchlazení. 

Všechny tyto potraviny můžete snadno kombinovat s Racio rýžovými chlebíčky a během chviličky si tak vytvořit chutné a vyvážené jídlo. Budou se vám hodit na přikusování k polévkám, nebo místo běžného pečiva.