RACIO Žitné Knäckebroty vynikají 18% obsahem vlákniny. Vláknina je důležitá pro naše zdraví, protože podporuje imunitní systém a přirozený pohyb střev - jejich peristaltiku, čistí střevní stěny a je dobrou prevencí proti zácpě. Vláknina na sebe nabaluje řadu odpadních látek a podporuje jejich vylučování z těla ven. Doporučovaná denní dávka vlákniny je cca 25g denně, při redukčních dietách i více, až 35g.

Žito - patří k našim klasickým obilninám.Na rozdíl od pšenice obsahuje lepek, který vyvolává méně alergických reakcí. Žita si ceníme také pro pestrou škálu obsažených minerálních látek - draslík, fluor, fosfor, síra, železo, v přírodní medicíně je žito ceněno i pro jeho příznivé léčebné účinky. Celozrnná žitná mouka, která je základem RACIO Žitných Knäckebrotů vyniká nízkým glykemickým indexem ( GI je ukazatel vzestupu hladiny krevního cukru - glukózy - po požití potraviny ), dochází k pozvolnému vstřebávání živin do těla. Pocit sytosti tak vydrží déle a nedochází k nezdravému přejídání se.

Proti běžnému pečivu, které je vyráběno pouze z bílé mouky, obsahuje celozrnné pečivo všechny části zrníček - tedy klíček, vnější obal a jádro. Zůstává tak zachována většina výživově hodnotných látek - vláknina, minerály, nenasycené mastné kyseliny, vitamíny.